Κίεβο: «Χάνουμε και την Ανατολική Ουκρανία»- Ο Πούτιν απειλεί με κυρώσεις κατά της Δύσης

Συμφωνία Γερμανίας και Ιαπωνίας για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Κίεβο: «Χάνουμε και την Ανατολική Ουκρανία»- Ο Πούτιν απειλεί με κυρώσεις κατά της Δύσης

​Μια πικρή παραδοχή αναγκάστηκε να κάνει ο μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο οποίος, σε συνάντησή του με τους επικεφαλής των περιφερειών, ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι ανήμπορη να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξάπλωσης της «τρομοκρατίας» στις ανατολικές ομάδες.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε «κατάσταση στρατιωτικής ετοιμότητας», καθώς, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας. Βέβαια παραδέχθηκε ότι το Κίεβο έχει χάσει τον έλεγχο σε Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, ενώ προανήγγειλε την δημιουργία πολιτοφυλακών σε όλες τις επαρχίες αποτελούμενων από εθελοντές, έπειτα από την προδοσία της αστυνομίας.

«Έχουμε ήδη αποφασίσει να δημιουργήσουμε πολιτοφυλακές σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα αποτελούνται από εθελοντές», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Τουρτσίνοφ, ο οποίος χθες (29-04-14) είχε καταγγείλει «την αδράνεια» των ανδρών της αστυνομίας, χαρακτηρίζοντας την προδοσία.

Την ίδια στιγμή, σήμερα (30-04-14), οι φιλορώσοι κατέλαβαν και άλλα δημόσια κτίρια σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Οι Ουκρανικές αρχές φοβούνται «ενέργειες δολιοφθοράς» από μέρους της Ρωσίας κατά την διάρκεια των εορτασμών στις 9 Μαΐου για τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν και την ��εξολόθρευση» ομάδας σαμποτέρ, η οποία ετοιμαζόταν να επιτεθεί με εκρηκτικά στους εορτασμούς της εθνικής επετείου.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ευρώπης συνεχίζεται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιβάλει μέτρα σε βάρος δυτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις.

Από την άλλη πλευρά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση της με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ήλθαν σε συμφωνία για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πιο συγκε��ριμένα, οι ηγέτες διαμήνυσαν σήμερα (30-04-14) ότι οι ανεπτυγμένες βιομηχανικά δυνάμεις θα παραμείνουν ενωμένες στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο, παρά την απειλή της Μόσχας ότι θα ανταποδώσει με δικές της κυρώσεις εναντίον ξένων εταιρειών του τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο της Γερμανίας, η διεθνής κοινότητα δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητεί την στρατηγική που ακολουθεί όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, σημείωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία ��χει επιπτώσεις στην Ασία και πως αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα το εκρηκτικό κλίμα που κυριαρχεί στην χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top