ΤΡΑΓΙΚΟ: Το σκληρό μήνυμα που έστειλε η Κίνα στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing

«Οι δικοί σας είναι νεκροί, πάρτε το απόφαση και ετοιμάστε τις κηδείες τους»

​Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι συγγενείς των 239 επιβατών του μοιραίου Boeing 777, δεν έχει όρια. Έτσι μετά το γραπτό μήνυμα με το οποίο τους ενημέρωσαν οι Μαλαισιανές αερογραμμές ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, τώρα η Κινεζική κυβέρνηση έδειξε πόσο απάνθρωπη είναι στέλνοντάς τους ένα απίστευτα σκληρό μήνυμα.

«Αποδεχτείτε ότι οι δικοί σας άνθρωποι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους», είπαν στους συντετριμμένους συγγενείς αξιωματούχοι της κυβέρνησης μέσω κρατικής εφημερίδας της Κίνας.

Μάλιστα τους ζήτησαν να σταματήσουν να μετατρέπουν το πένθος τους σε θυμό προς τη Μαλαισιανή κυβέρνηση και να διοχετεύσουν την θλίψη τους στην οργάνωση των κηδειών τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τους τόνους με τη Μαλαισία και να κάνει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους Κινέζοι, να σταματήσουν να διοχετεύουν την οργή τους προς την μαλαισιανή κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της στις έρευνες του Boeing.

Ο πόνος όμως των συγγενών είναι τόσο μεγάλος, που το σκληρό μήνυμα της κινεζικής κυβέρνησης, μόνο χειρότερη μπορεί να κάνει την κατάσταση.

Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή, 30 μέλη οικογενειών Κινέζων επιβατών, πήγαν στην Κουάλα Λουμπούρ και ανάρτησαν πανό που έγ��αφε:

«Δώστε μας τον δολοφόνο. Πείτε μας την αλήθεια. Δώστε τους συγγενείς μας πίσω»!

Οι αντιδράσεις αυτές όμως για την σκληρή κινεζική κυβέρνηση χαρακτηρίζονται «παραλογισμοί» που δημιουργούν μόνο προβλήματα.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ευαίσθητες πληροφορίες δεν μπορούν να αποκαλυφθούν δημόσια. Αν και η Μαλαισία χειρίστηκε με αδεξιότητα το θέμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι ίσως το πιο παράξενο αεροπορικό δυστύχημα στην Ασία. Δε θα πρέπει να κατηγορεί κανείς τις Μαλαισιανές αρχές ότι κρύβουν σκόπιμα πληροφορ��ες χωρίς να έχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία», αναφέρει η κινεζική κυβέρνηση.

Με αξιοπρόσεκτο κυνισμό μάλιστα τονίζουν ότι οι αρχές θα συνεχίσουν όπως οφείλουν τις έρευνες, όμως οι συγγενείς θα πρέπει να σταματήσουν να ελπίζουν ότι θα βρεθούν οι δικοί τους άνθρωποι ζωντανοί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top