Κι άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι στην λίστα των κυρώσεων της ΕΕ

Στενοί συνεργάτες του Πούτιν στο στόχαστρο της Ευρώπης

​Διευρύνεται η λίστα των προσώπων από τη Ρω��ία στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει κυρώσεις. Την Παρασκευή προστέθηκαν άλλα 12 ονόματα, προσώπων, ανάμεσά τους και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Εκτός του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, στη λίστα είναι επίσης οι πρόεδροι της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο και της Κάτω Βουλής Σεργκέι Ναρίτσκιν, όπως και η βουλευτής Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές, οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στο στόχαστρο της ΕΕ μπήκαν επίσης οι σύμβουλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλάντισλαβ Σούρκοφ και Σεργκέι Γκλάζιεφ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, δήλωσε:

«Όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία».

Επίσης στη λίστα της ΕΕ υπάρχουν ονόματα Ρώσων στρατιωτικών και ανώτερων αξιωματικών, όπως ο Αλεξάντρ Νοσάτοφ και ο Βαλερί Κουλίκοφ.

Ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας, Ντμίτρι Κισέλεφ είναι επίσης ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ, αλλά και δύο προσωπικότητες από την Κριμαία, ο Μιχαήλ Μαλίτσεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αυτόνομης Δημοκρατίας και τον Βαλερί Μεντβέντεφ, πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης.

Ο αριθμός των ατόμων που επιβάλλονται ταξιδιωτικές απαγορεύσεις αυξάνεται πλέον στους 33.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top