Για δεύτερη μέρα τα «φώτα» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing

Από θάλασσας και αέρος "χτενίζουν" την περιοχή- Δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες

Για δεύτερη μέρα τα «φώτα» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing

​Για δεύτερη μέρα οι έρευνες εστιάζονται στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αεροσκάφος – «φάντασμα» της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου. Όπως σας γράψαμε στο star.gr, πραγματοποιείται μια τεράστια επιχείρηση έρευνας από στεριάς και αέρος στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αυστραλία, όπου δορυφόρος εντόπισε δύο ύποπτα αντικείμενα, δίνοντας ελπίδα ότι βρέθηκαν τα πρώτα στοιχεία για το χαμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη έχουν σταλεί από την αυστραλιανή Αρχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ενώ αύριο Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg. Το εν λόγω πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν του ζητήθηκε από τις αυστραλιανές αρχές να συμμετάσχει στις έρευνες.

Η περιοχή που ερευνάται είναι έκτασης 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και όντας απόμακρη – στη μέση του πουθενά-, επιτρέπει στα αεροσκάφη να ερευνούν μόνο για δύο ώρες, αφού πρέπει να επιστρέφουν στη στεριά για ανεφοδιασμό.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες, με την μετεωρολογική υπηρεσία να εκτιμά πως ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ της Παρασκευής.

Η Αυστραλία θα στείλει και άλλα αεροσκάφη στην περιοχή, ενώ θα λάβουν μέρος και αεροσκάφη της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top