ΕΞΕΛΙΞΗ: 2 ώρες μετά την εξαφάνιση του Boeing έγινε σεισμός μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ

Επιστήμονες: "Μπορεί να προκλήθηκε από την συντριβή του αεροπλάνου"

ΕΞΕΛΙΞΗ: 2 ώρες μετά την εξαφάνιση του Boeing έγινε σεισμός μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ

​Ένα νέο στοιχείο που πιθανόν να βοηθήσει στις έρευνες για το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές δύο ώρες αφότου το αεροσκάφος έδωσε το τελευταίο στίγμα του σημειώθηκε σεισμικό γεγονός στον πυθμένα της θάλασσας στην περιοχή μεταξύ της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

«Το σεισμικό γεγονός στον πυθμένα της θάλασσας μπορεί να προκλήθηκε από την συντριβή και βύθιση του αεροπλάνου στην θάλασσα», δήλωσαν συγκεκριμένα ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, τονίζοντας ότι το «επίκεντρο» εντοπίζεται 72 μίλια βορειοανατολικά από το σημείο που χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο. Οι Κινέζοι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι σεισμογενής.

Εντωμεταξύ όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, νέα πληροφορία θέλει τώρα στρατιωτικά ραντάρ να έχουν καταγράψει το αεροσκάφος των Malaysia Airlines να πετά εσκεμμένα προς τα νησιά Ανταμάν, νοτιοανατολικά του Κόλπου της Βεγγάλης, κάτι που ενισχύει τη θεωρία περί αεροπειρατείας.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές που συμμετέχουν στις έρευνες, κάνει λόγο για ένα άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο οι αρχές θεωρούν ότι είναι το μοιραίο Boeing, να ακολουθεί μια πορεία μεταξύ σημείων αναφοράς πλοήγησης, που μόνο ένα άτομο με αεροναυτική εκπαίδευση θα μπορούσε να ξέρει και όλα αυτά τη στιγμή που το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών εντοπίστηκε τελευταία φορά από τα ραντάρ.

Επίσης, πριν από λίγο, ανώτατος αξιωματούχος της μαλαισιανής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Κουάλα Λουμπούρ συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να διακριβωθεί αν υπάρχουν πληροφορίες από δορυφόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Boeing.

Παράλληλα, το Βιετνάμ περιόρισε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης υποβαθμίζοντάς τις από «επείγουσες» σε «τακτικές», όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top