Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ευρώπη:Πολικές θερμοκρασίες,καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι

Έχουν "παραλύσει" και οι ΗΠΑ-1.000.000 άνθρωποι μένουν στο σκοτάδι

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ευρώπη:Πολικές θερμοκρασίες,καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι

Ένα τεράστιο... κύμα έχει καλύψει την παραλία στην Ιρλανδία. Οι άνθρωποι που βγήκαν στην ακτή παρά τις προειδοποιήσεις, γλίτωσαν από τύχη.

Σε άλλα σημεία του νησιού, τα νερά έχουν ανέβει τόσο που κυκλοφορείς μόνο με κανό.

Στα νότια της Βρετανίας, όπου από τις κατολισθήσεις έχουν καταστραφεί ακόμη και σιδηροδρομικές γραμμές, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες σε τουλάχιστον 2 περιοχές.

Από τα παράλια της Ιρλανδίας μέχρι την Πορτογαλία, κύματα που ξεπερνούν τα 10 μέτρα καταπίνουν τις ακτές. Στη Γαλλία, ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο, ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έπεσε σε κυματοθραύστη και κόπηκε στα δύο. Τα 13 μέλη του πληρώματος απεγκλώβισαν ελικόπτερα του στρατού.

Στην Αυστρία, τα δέντρα σπάνε κάτω από το βάρος του χιονιού, μπλοκάροντας δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Ο στρατός προσπαθεί να προλάβει τα ατυχήματα και να ρίξει το χιόνι από τα δέντρα χρησιμοποιώντας 4 ελικόπτερα.

Στην Ιταλία, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η περιοχή της Βενετίας ενώ στην Πάδοβα ποτάμι υπερχείλισε αναγκάζοντας τους κατοίκους από 2 χωριά να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Στην κατάψυξη παραμένει μεγάλο μέρος της Σλοβενίας. Τουλάχιστον ένας άνθρωπο�� έχασε τη ζωή του και πολλές περιοχές έχουν παραλύσι από τις χιονοθύελλες. 40.000 σπίτια βρίσκονται για 5η μέρα χωρίς ρεύμα...

Πολλές αμερικανικές πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και το Κάνσας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το χιονιά που πλήττει τα κεντρικά και ανατολικά της χώρας. Αυτός άντρας στο Νιου Τζέρσι γλίτωσε παρά τρίχα από διερχόμενο εκχιονιστικό. Τουλάχιστο 3000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί και ένα εκατ. άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top