Προοδευτική η Γερμανία: Από σήμερα αναγνωρίζουν και το "τρίτο" φύλο

Το παιδί θα μπορεί να αποφασίσει όταν ενηλικιωθεί αν είναι άντρας ή γυναίκα

Σε μια πολύ προοδευτική αλλαγή προχώρησε η Γερμανία, η οποία με νόμο που τίθεται σε ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2013 αναγνωρίζει και το «τρίτο» φύλο!

Σύμφωνα με τον νόμο οι γονείς των παιδιών που γεννιούνται με τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων δεν χρειάζεται να τα δηλώσουν ή σαν κορίτσια ή σαν αγόρια. Μπορούν να περιμένουν έως ότου ενηλικιωθεί το παιδί και αποφασίσει μόνο του σε ποιο από τα δύο φύλα θέλει να ανήκει!

Περίπου ένα στα 2.000 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι. Ανήκει σε αυτή την ομάδα των 60 διαφορετικών καταστάσεων που ταξινομούνται κάτω από τη διαγνωστική ομπρέλα των διαταραχών ανάπτυξης φύλου.

Με αυτή τη νομοθεσία λοιπόν, η οποία τίθεται από σήμερα σε ισχύ από σήμερα, δίνεται η δυνατότητα να μην υποβληθεί το παιδί σε χειρουργείο προτού αποφασίσει το ίδιο πώς νιώθει.

Η απόφαση βέβαια αυτή προκαλεί και πολλές αντιδράσεις, καθώς τα παιδιά κινδυνεύουν να στιγματιστούν πηγαίνοντας στο σχολείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top