'Ενας νεκρός σε δυστύχημα με προπέλα πλοίου στα ναυπηγεία Περάματος

Δύο τραυματίες

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Πέραμα: Άγριος ξυλοδαρμός οπαδού της ΑΕΚ – Τον άφησαν αιμόφυρτο

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση εργασιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με τον έναν να μεταφέρεται στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Πρόκειται για 47χρονο χειριστή γερανού που μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπο δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τραυματίας είναι ακόμα ένα 47χρονος, καθώς και ένας 43χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά τη διάρκεια εργασιών, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν έλικα από προπέλα σε πλοίο όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα του γερανού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή.

ΓΣΕΕ: «Γιγαντώνεται η μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων»

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα εξέδωσε η ΓΣΕΕ στην οποία αναφέρει: 

«Δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο συνάδελφοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας.

Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Πέραμα με τον θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας.

Η Συνομοσπονδία, έχει κάτ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top