Πανελλήνιες 2021: Βατά τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Ο σχολιασμός από την εκπαιδευτική ομάδα των φροντιστηρίων «Σπουδή»

Ρεπορταζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (13/6)

Ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσα οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους με βάση το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο» και δύο δημοσιεύματα στον Τύπο. 

Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ομάδα του φροντιστηριακού οργανισμού «Σπουδή», με τον οποία συνεργάζεται το star.gr τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών είναι ποιοτικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας και διατυπωμένα με σαφήνεια. 

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Δόθηκαν τρία κείμενα , δύο μη λογοτεχνικά κείμενα- πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο- ενώ το τρίτο κείμενο, το λογοτεχνικό,  ήταν το ποίημα του Νίκου Γκάτσου « Στον Σείριο». 

Τα ζητούμενα των θεμάτων εντάσσονται απόλυτα στην ύλη που οι Υποψήφιοι έχουν διδαχθεί στη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα

Τα θέματα βρίσκονται πολύ κοντά στα ενδιαφέροντα και στις ανησυχίες των υποψηφίων γιατί συνολικά αναφέρονται στην ανάγκη των ανθρώπων, και φυσικά των παιδιών, για την αναμονή και διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για  όλους, στη δημιουργία του οποίου καλούνται να συμβάλουν δυναμικά.

Τα  θέματα ειδικά για τους φετινούς υποψηφίους είχαν  ιδιαίτερη συναισθηματική αξία εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top