Πασχαλινό τραπέζι: Πληροφορίες για όριο 10 ατόμων στον φετινό εορτασμό

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την περίοδο του Πάσχα

Τα μέτρα που εξετάζονται για το Πάσχα. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πάσχα εντός των τειχών, αλλά τουλάχιστον εκτός σπιτιών φαίνεται ότι θα κάνουμε φέτος. Η επιμονή των επιδημιολογικών δεικτών που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς βάζει «στον πάγο» τα όνειρα των πολιτών για Πάσχα στο χωριό

Πάσχα στην πόλη για να μην έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Πόσα άτομα θα καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι

Μέχρι 10 άτομα φαίνεται ότι θα είναι το επιτρεπόμενο όριο συγκεντρωμένων στο πασχαλινό τραπέζι φέτος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε δύο οικογένειες το πολύ να γιορτάσουν μαζί την ημέρα της Ανάστασης. 

Ιερά Σύνοδος: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι ειδικοί έχουν κάνει επανειλημένες φορές αναφορά στην «κοινωνική φούσκα» που περιλαμβάνει τον περιορισμό των επαφών σε ένα στενό κύκλο συγγενών ή φίλων. Αποτελούνται από μία μικρή ομάδα ατόμων, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να συναντούνται μόνο μεταξύ τους και να ακολουθούν τους ίδιους υγειονομικούς κανόνες.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι ειδικοί συνιστούν το πασχαλινό τραπέζι να αποτελείται από λίγα γνωστά άτομα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την περίοδο του Πάσχα

Το Πάσχα στο χωριό κρίνεται και φέτος απαγορευτικό και όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε και φέτος Πάσχα στα μπαλκόνια μας. Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτραπούν και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα που θα αφορούν τις διαδημοτικές μετακινήσεις και το όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πάσχα: Εξετάζονται νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και τις ώρες κυκλοφορίας

Όπως όλα δείχνουν, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ αντί για τις 9 που ισχύει σήμερα, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις όλη την εβδομάδα.

«Όχι» για Πάσχα στο χωριό, «ναι» σε μικρές μετακινήσεις στα εξοχικά

Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπούν μικρές μετακινήσεις προς τα εξοχικά πολιτών, σε περιοχές με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τα όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο του Πάσχα θα ληφθούν από την κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top