Λαμία: Κατέβασαν 48χρονο από το τρένο επειδή νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό

Τι απάντησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό

Απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης κατά το δρομολόγιο του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ένας 48χρονος νόμιμος μετανάστης από το Καμερούν εξαναγκάστηκε να κατέβει από το τρένο, επειδή πίστευαν ότι έχει κορωνοϊό. 

Όλα συνέβησαν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, λίγο πιο έξω από τη Λαμία. Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου του, εντοπίστηκε πως είχε εκδώσει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά, ενώ ήθελε να φτάσει στην Καρδίτσα, γιατί δεν είχε χρήματα.

Λαμία: Εξιτήριο για το ζευγάρι Σέρβων με κορωνοϊό 

Την ώρα που ο 48χρονος έδειχνε στον ελεγκτή τα χαρτιά του, αποκαλύφθηκε πως είχε χαρτί στο οποίο αναφερόταν ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον Μάιο. Τότε, οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και απαίτησαν να κατέβει από το τρένο.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στην ίδια πηγή ότι ο ελεγκτής του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον άνδρα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής και ότι το χαρτί έλεγε ότι είχε νοσήσει με κορωνοϊό και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, προσέγγισε τον μετανάστη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τραγωδία στη Λαμία: Πυροσβέστης έβαλε τέλος στη ζωή του με αλυσοπρίονο

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό μετά από ταξίδι και είχε νοσηλευθεί με ήπια γενικά συμπτώματα. Εξήλθε υγιής τον Μάιο και τώρα άλλαζε πόλη στην προσπάθειά του να βρει εργασία.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του κ. Στασινού, εξασφαλίσθηκαν τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην αμαξοστοιχία 54 την Τρίτη 04/08, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ο επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top