«Αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στο Β’ Νεκροταφείο η Δώρα Ζέμπερη θα ζούσε»

Πρώην φύλακας καταγγέλει τραγικές ελλείψεις

Μέτρα φύλαξης στο 2ο νεκροταφείο έχουν ληφθεί μετά τη δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη. Πρώην φύλακας καταγγέλει στην Τασούλα Παπανικολάου ότι αν είχαν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας από το 2013 - που είχε στείλει σχετική επιστολή- η κοπέλα θα ζούσε. 

«Εγώ πίστευα ότι θα την πατήσει ο φύλακας. Δεν περίμενα ότι θα την πατήσει κάποιος επισκέπτης και όμως έγινε αυτό. Αν είχαν λάβει μέτρα θα ζούσε η κοπέλα. Δεν ελέγχονται από πουθενά, ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει, πόση ώρα κάθεται μέσα, για ποιο λόγο μπήκε..», λέει.

Είναι ο άνθρωπος που είχε προειδοποιήσει από το 2013 με επιστολές προς τους αρμοδίους του Δήμου Αθηναίων ότι θα υπάρξει νεκρός στο δεύτερο νεκροταφείο. 

Ο ίδιος περιγράφει πώς γλίτωσε παρά τρίχα από του Χάρου τα δόντια:

«Έκατσα πάνω από 3 λεπτά με το πιστόλι στο κεφάλι. Άμα δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Πες ότι ακουγόταν ένα κρακ, θα με σκότωνε», λέει. 

Εργάτες καθαριότητας τελούν χρέη φύλακα στο Β’ Νεκροταφείο 

Μετά τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, έχουν τοποθετηθεί τρεις κάμερες στις δύο εισόδους του Νεκροταφείο. Οι 4 φύλακες είναι στην πραγματικότητα εργάτες καθαριότητας που τελούν χρέη φύλακα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το χώρο. 

Μητέρα Δώρας Ζέμπερη: «Ξέφραγο αμπέλι το Νεκροταφείο»

Η μητέρα της Δώρας καταγγέλει αποκλειστικά στο Star ότι το Β’ Νεκροταφείο παραμένει ξέφραγο αμπέλι. 

«Δεν τους νοιάζει ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, μια ασυδοσία, εγώ δε μπορώ να πιστέψω ότι το παιδί μου φώναζε και έπεσε αιμόφυρτο και δεν το βοήθησε κανένας εκεί», λέει. 

Τo Star επικοινώνησε με το Δήμο Αθηναίων. Μας είπαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν καμία δήλωση όσο διαρκεί  η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα  για τυχόν ποινικές ευθύνες την ημέρα της δολοφονίας της εφοριακού σε σχέση με τα μέτρα φύλαξης .

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top