Παιδιά ενός κατώτερου Θεού τα προσφυγόπουλα για κάποιους Έλληνες - «Κουβαλάνε βρωμιά» ΒΙΝΤΕΟ

Δεν σταμάτησαν τα παρατράγουδα στα σχολεία

​Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε ορισμένα σχολεία της χώρας για τα προσφυγόπουλα που έρχονται να μάθουν γράμματα. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, μια μερίδα γονέων τραβάει το σχοινί στα άκρα......

��ι γονείς στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του δήμου Βόλβης στην Θεσσαλονίκη έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη φοίτηση παιδιών προσφύγων. Σήμερα Τρίτη σε μια ακραία αντίδραση αποφάσισαν να μην στείλουν τα δικά τους παιδιά τους σχολείο.

«Ζουν σαν τσιγγάνοι και κουβαλάνε τόση βρωμιά», είπε μια ελληνίδα μητέρα στην κάμερα του Star.

Οι γονείς που διαμαρτύρονται ζητούν πιστοποίηση από τους αρμόδιους ότι τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα. Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους και με επιστολή του ζήτησε από το υπουργείο να μη προχωρήσει το πρόγραμμα, μέχρι να ενημερωθούν οι γονείς και να χρησιμοποιήσει ανενεργά σχολικά κτίρια για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων.

Ανήσυχοι εξακολουθούν να είναι και οι γονείς στο δημοτικό Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, στο 66ο γυμνάσιο Αθηνών, κάποιοι γονείς προσπάθησαν την Δευτέρα να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να περάσουν στο σχολείο. Έτσι ήρθαν στα χέρια με τους αλληλέγγυους. Σήμερα Τρίτη η εικόνα ήταν διαφορετική! Έξω από το σχολείο, αλληλέγγυοι τα χειροκρότησαν και τους μοίρασαν τσάντες με τετράδια και στυλό. Τα προσφυγόπουλα από την πλευρά τους αρχικά αναστατώθηκαν, γρήγορα όμως ξεπέρασαν το πρώτο σοκ.

Ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης που έχει αναλάβει την μεταφορά των παιδιών κατέγραψε χθες Δευτέρα πρώτη μέρα ότι μόνο το 1/3 των προσφυγόπουλων πήγ�� στα σχολεία. Πηγές του υπουργείου παιδείες αποδίδουν τον μειωμένο αριθμό παιδιών σε καθυστερήσεις που αφορούν στις αιτήσεις των γονέων προσφύγων για να ενταχθούν τα παιδιά τους στις τάξεις υποδοχής.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top