Καταιγίδα ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – ΕΝΤΑΣΗ στην αίθουσα

Το αίτημα του ΣΚΑΙ, οι φωνές και η προσπάθεια του προέδρου για να πέσουν οι τόνοι

Σχεδόν 3,5 ώρες διήρκεσε η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογρά��ος Παναγιώτης Στάθης «πρόκειται για οκτώ αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και 28 πρόσθετες παρεμβάσεις. Όλοι στράφηκαν εναντίον όλων, υπήρξε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου και ανέβηκαν οι τόνοι».

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου ζήτησε "συγκράτηση από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να αφεθεί το δικαστήριο να λάβει απερίσπαστο τις αποφάσεις του".

Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών στράφηκαν κατά των εταιριών Καλογρίτσα και Σαββίδη, καθώς θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε οι δύο τελευταίοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού έχουν σοβαρές ελλείψεις στους φακέλους τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή Καλογρίτσα-Σαββίδη ανέβασε υπερβολικά το τίμημα, καθιστώντας -ακόμη και όσους τελικά υπερθεμάτισαν παίρνοντας άδειες- θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με δικηγόρους που ήταν παρόντες στην διαδικασία, «ακόμη και αυτοί που πήραν άδεια στρέφονται με σφοδρότητα κατά του διαγωνισμού προβάλλοντας ισχυρά νομικά επιχειρήματα, θεωρώντας ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός».
Δικηγόρος που ήταν στην διαδικασία, είπε στο Star πως «ο νομικός παραστάτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ που πήρε άδεια, ζήτησε από τον δικαστήριο να μην καταβληθεί η πρώτη δόση (η οποία θα πρέπει να δοθεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου), μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ για τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν την Παρασκευή».
Κατά την συνεδρίαση, εκτός των δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top