ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη υγεία μας! Βρέθηκαν θαμμένα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στον Ασωπό

Εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος έπειτα από καταγγελία πολιτών

Σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας αποκαλύπτουν τα ευρήματα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο Συκάμινο Ωρωπού, στη θέση Φυτό, έπειτα από καταγγελία πολιτών.
Από εκσκαφή σε ιδιόκτητο χώρο, 200 έως 300 μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την ό��θη του Ασωπού και δίπλα σε κατοικίες, οι επιθεωρητές εντόπισαν σε βάθος περίπου 8 μέτρων λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων.
Τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ωστόσο, οι αναλύσεις δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τις 25 Αυγούστου λόγω καλοκαιρινής αδείας των υπαλλήλων του ινστιτούτου.
Οι έρευνες των επιθεωρητών θα συνεχιστούν μετά τα αποτελέσματα, ενώ οι πολίτες που έκαναν τις καταγγελίες επιμένουν ότι στην περιοχή βρίσκονται θαμμένα και βαρέλια με τοξικά υγρά.
Οι επιθεωρητές -πριν ακόμη βγουν τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ- είναι βέβαιοι ότι τα απόβλητα που εντοπίστηκαν είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να ρυπάνουν το έδαφος, το νερό και να καταλήξουν στη διατροφική αλυσίδα.
Η μαύρη σκόνη είναι τέφρα από μονάδες επεξεργασίας μετάλλων, η λάσπη από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και το χαλκογαλάζιο χρώμα είναι κατά πάσα πιθανότητα οξείδια του χαλκού. Και βέβαια, το ερώτημα που απασχολεί όλους είναι πώς κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα.
Οι επιθεωρητές εντόπισαν στον χώρο ορύγματα, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι λειτουργούσε ως παράνομη χωματερή αποβλήτων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top