Το… ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ στο νοσοκομείο Σαντορίνης! Έγκυος έφυγε για να πάει να γεννήσει στην Κρήτη

«Μαυρογυαλούρο» αποκαλεί τον Τσίπρα η ΠΟΕΔΥΝ – Δεν πρόλαβε να ανοίξει το νοσοκομείο και άρχισαν τα παρατράγουδα

​Μία μόλις εβδομάδα έχει περάσει από τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης, όπου ο πρωθυπουργός με πανηγυρικά λόγια, διαβεβαιώνε ότι έχει εξοπλιστεί πλήρως από γιατρούς και προσωπικό, όμως όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τα παρατράγουδα ξεκίνησαν ήδη, περιγράφοντας σε ανακοίνωσή τους εικόνες τραγελαφικές.

Με τίτλο «Το Απόλυτο Χάος», η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει στην ανακοίνωσή της τα σοβαρά προβλήματα που διαπίστωσε το κλιμάκιό της μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει, τρεις μόλις μέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας, μια έγκυος πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει, αλλά τελικά κατέληξε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης, αφού στη Σαντορίνη υπάρχει μόνο μία γυναικολόγος, ενώ το νοσοκομείο δε διαθέτει αιμοδοσία και νεογνολογικό τμήμα. Την ίδια περιπέτεια έζησαν και άλλες πέντε έγκυες γυναίκες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Επίσης, το… στολίδι του νησιού που με τόσο ενθουσιασμό «διαφήμισε» ο Α. Τσίπρας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δε διαθέτει σύστημα μηχανοργάνωσης με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γιατροί να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Δεν λειτουργούν ακόμα τα χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρών, αλλά και για τεχνικούς λόγους, ενώ δεν υπάρχει και αναισθησιολόγος. Τέλος, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης γιατρών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει με��αξύ άλλων:

«Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Σαντορίνης την Τρίτη 19/7/2016. Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Προκύπτουν σημαντικά προβλήματα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ΔΕΚΟ) του Νοσοκομείου.

Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ, είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Η αμοιβές τους είναι 800 ευρώ τ�� μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις ��λίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του Δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο. Εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία.

Το ελλιπέστατο προσωπικό πολλών ταχυτήτων (εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που μεταφέρθηκαν, αποσπασμένοι από άλλα Νοσοκομεία για μικρά χρονικά διαστήματα, προσωπικό ΑΕΜΥ ΑΕ) παρότι δίνουν και τη ψυχή τους, δεν μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το νοσοκομείο της Σαντορίνης: Βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε!

Σαν σταρ υποδέχτηκαν τον Τσίπρα στη Σαντορίνη! ΦΩΤΟ

Το αστείο του Αλέξη Τσίπρα στη Μονάδα Τοκετών του νοσοκομείου Σαντορίνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top