Την Πέμπτη ξανά στο Αυτόφωρο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Κατέθεσαν την αίτηση για πολιτικό άσυλο

Την Πέμπτη ξανά στο Αυτόφωρο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

​Οι 8 αξιωματικοί έκαναν το πρώτο βήμα για να μην επιστρέψουν στην Τουρκία. Νωρίς το πρωί της Τρίτης πήγαν στην υπηρεσία ασύλου στην Αλεξανδρούπολη και υπέβαλαν την αίτηση τους. Την Πέμπτη θα οδηγηθούν και πάλι στο Αυτόφωρο για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.

Μετά τις τυπικές διαδικασίες, τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις από τον καθένα τους.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρέσβης σε δηλώσεις του στην Αθήνα, που προκάλεσαν πολλά ερωτήματα, υποστήριξε ότι αν οι 8 δεν εκδoθούν θα προκληθεί ζημιά στις διμερείς σχέσεις μας με την γειτονική χώρα.

Οι Τούρκοι όμως φαίνεται ότι έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματα τους για τους 8 στρατιωτικούς. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας STAR γράφει ότι «διέφυγαν όταν δεν κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν»

«Η Τουρκία είναι ένα ευνομούμενο κράτος, θέλει να δικάσει τους οκτώ στα δικαστήρια της. Οι οκτώ δεν έχουν λόγο να φοβούνται για την ασφάλεια τους, δεν ήρθαν στην Ελλάδα για πολιτιστικούς λόγους. Συμμετείχαν σε ένοπλη εξέγερση στην Τουρκία. Δεν πρέπει να μείνουν εδώ. Είχαν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και όσα λένε είναι ψέματα» δηλώνει Τούρκος δικηγόρος.

Οι συλληφθέντες πάντως κάθε φορά που βρίσκονται ενώπιον των ελληνικών αρχών υποστηρίζουν ότι φοβούνται για την ζωή τους αλλά και για τις οικογένειες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top