Τα ιδρύματα «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Τα ιδρύματα «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο

​Παρουσία των Προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, η αδελφοποίηση του συλλόγου «Ελπίδα» και του ιδρύματος «Ελπίδα» της Κύπρου.

Μια συμμαχία ζωής και αλληλεγγύης, για τα παιδιά με καρκίνο την οποία οραματίστηκαν η κυρία Άντρη Αναστασιάδη και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και επισφράγισαν στη Λευκωσία.

«Εύχομαι αυτή η προσπάθεια, αυτή η κοινή προσπάθεια πλέον, αυτός ο σπόρος ο οποίος πέφτει σήμερα να βλαστήσει και να θρέψει αυτό το άνθος της σιγουριάς και της προσδοκίας που ανήκει σε αυτά τα παιδιά» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Άλλωστε τόσο η προσωπική σας ιστορία κυρία Βαρδινογιάννη όσο και η πορεία των ιδρυμάτων «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδος εγγυώνται πως ξέρετε να υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των παιδιών. Κλείνω με μια δική σας φράση φίλη κυρία Βαρδινογιάννη: «Το αδύνατον μπορεί να γίνει δυνατόν αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να αγωνιστούμε». Κάτι ανάλογο λέει και η δική μου σύζυγος» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην πρώτη κυρία της Κύπρου και επίτιμη πρόεδρο της «Ελπίδας» Κύπρου, η οποία μάλιστα επισκέφθηκε πρόσφατα την Ογκολογική μονάδα Παίδων στην Αθήνα με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου «Ελπίδα».

«Ελπίδα: Μια λέξη που περικλείει τόσα πολλά, τόση αισιοδοξία τόσο ζωή. Βρισκόμαστε εδώ για να διπλασιάσουμε την «Ελπίδα» στην Κύπρο και την Ελλάδα. Τέτοιες πρωτοβουλίες γίνονται πραγματικότητα εκεί όπου υπάρχει θέληση και ζήλος για ανιδιοτελή προσφορά. Αξίες που χαρακτηρίζουν απόλυτα την φίλη, Πρόεδρο του συλλόγου «Ελπίδα» για παιδιά με καρκίνο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη που εδώ και δεκαετίες τάχθηκε ολόψυχα στην κοινωνική προσφορά» υπογράμμισε η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή στην Κύπρο χαρακτήρισε τη συνεργασία ως συμμαχία αγάπης και ζωής που θα δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο στον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

«Ο Σύλλογός μας και το Ογκολογικό μας νοσοκομείο, μέσα από το «Πρόγραμμα αδελφοποιήσεων» συνεργάζεται με Παιδιατρικά Νοσοκομεία από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, όμως, βρισκόμενη ανάμεσά σας, αισθάνομαι πως η λέξη «αδελφοποίηση» βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στη δική μας συνεργασία. Στη συνεργασία ενός Κυπριακού και ενός Ελληνικού φιλανθρωπικού σωματείου, με τον ίδιο κοινωφελή σκοπό» ανέφερε η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην σεμνή εκδήλωση το δικό τους μήνυμα αισιοδοξία και Ελπίδας έδωσαν δυο νέοι άνθρωποι που αποθεραπεύτηκαν.

«Οι άγγελοι είναι δίπλα μας. Ελπίζω να τους προσέξετε!» είπε η ηθοποιός Κρίστυ Παπαδοπούλου.

«Εύχομαι από καρδιάς τα ποσοστά αυτών των ασθενειών να μειωθούν όσο το δυνατόν γίνεται» ανέφερε ο νοσηλευτής Ραφαήλ Παυλής.

«Ο στόχος μας να εργαστούμε και να συμβάλουμε από κοινού σε αύξηση των ποσοστών ίασης των παιδιών και εφήβων με καρκίνο και λευχαιμία» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελπίδα Κύπρου Δρ Λοΐζος Λοΐζου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», και του ιδρύματος Ελπίδα της Κύπρου για παιδιά με καρκίνο ή λευχαιμία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top