Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Ειδομένης! Ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους- Φοβούνται για τη ζωή τους

Ορισμένοι μετανάστες οδηγούνται σε παραβατικές συμπεριφορές

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Ειδομένης! Ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους- Φοβούνται για τη ζωή τους

​Oι Έλληνες της Ειδομένης έδειξαν την ανθρωπιά τους στους πρόσφυγες, φιλοξενώντας τους, δίνοντας τους φαγητό και ζεστό νερό για να πλυθούν. Όμως η πολύμηνη ταλαιπωρία οδηγεί ορισμένους μετανάστες σε παραβατική συμπεριφορά. Οι κάτοικοι έχουν πλέον αγανακτήσει και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Στο ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μπάκα, ηλικιωμένος κάτοικος της Ειδομένης περιγράφει πως μένει ταμπουρωμένος στο σπίτι του και πως φυλάει «σκοπιά» εναλλάξ με τη γυναίκα του.

«Πρέπει να μας δώσουν όπλα» λέει κάτοικος. «Νύχτα μέρα κινδυνεύουμε. Εγώ την καραμπίνα την έχω στο κρεβάτι από κάτω» λέει ένας άλλος.

Τα υπάρχοντα των κατοίκων της Ειδομένης κάνουν φτερά όταν πέσει το φως. Οι άνθρωποι έχουν επιστρατεύσει ό,τι μπορεί��ε να φανταστείτε για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Τα κάγκελα στις αυλές δεν είναι αρκετά, ενώ λουκέτα, λαμαρίνες, αλουμίνια υπάρχουν πλέον ως επιπρόσθετη ασφάλεια σε κάθε σπίτι της Ειδομένης.

«Πολύ χάλια… Μέχρι τώρα τους λυπόμασταν αλλά τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση. Ζητούν τενεκέδες, κατσαρόλες… δεν τους δίνουμε αν δεν έχουμε, και μας λένε “θα σας βγάλουμε μαχαίρι! Θα σας κόψουμε το λαιμό”» εξηγεί μία κάτοικος.

Η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου... και καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να δραστηριοποιηθούν πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top