Με κρύο και βοριάδες ξεκινά η εβδομάδα-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη

Αναλυτική πρόγνωση για όλη την χώρα

Με κρύο και βοριάδες ξεκινά η εβδομάδα-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη

Κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σχεδόν σε όλη την χώρα για αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στην Αττική λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολι��ά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 20 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 στις Κυκλάδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη

Εν τω μεταξύ, κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί 48ώρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Η απεργία ξεκινά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, με την Ομοσπονδία να καλεί ειδικά τα πλοία, που μεταφέρουν πρόσφυγες να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Παράλληλα, η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, αφού όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες αλλά όλη την κοινωνία.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top