ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR:Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί μετανάστες με το που φτάνουν στην Ελλάδα

Δείτε το βίντεο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR:Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί μετανάστες με το που φτάνουν στην Ελλάδα

​Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί μετανάστες με το που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους πλήρωναν σε διπλάσια τιμή το φαγητό που αγόραζαν, τους υπερχρέωναν στα ταξί που έπαιρναν, πλήρωναν ακόμη και την τουαλέτα ή την φόρτιση για το κινητό τους ή δεν τους έκοβαν και αποδείξεις όταν τους μεταφέρουν στους Ευζώνους. Το ρεπορτάζ του STAR είναι αποκαλυπτικό.

Με τον φόβο ότι θα τον απολύσουν αν μιλήσει ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Συγκεντρώνει τους μετανάστες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και στην συνέχεια τους οδηγεί στα πούλμαν που περιμένουν για να τους μεταφέρουν με το αζημίωτο στους Ευζώνους.

Μετανάστες που από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι άρχισαν να μιλούν στην κάμερα και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα για την εκμετάλλευση που υπέστησαν από επιτήδειους στην Μυτιλήνη.

Όμως τα κυκλώματα δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουν την δουλειά τους στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί όπου ο κάθε ένας μετανάστης πληρώνει 55 ευρώ με την διαφορά ότι δεν παίρνει απόδειξη για τα χρήματα που δίνει.

Στο πρώτο πούλμαν που ήταν γεμάτο δεν κόπηκε την συγκεκριμένη στιγμή κανένα εισιτήριο με την δικαιολογία ότι τα εισιτήρια θα ...έρθουν στην διάρκεια της διαδρομής.

Αντίθετα λίγο πιο κάτω οδηγός πούλμαν έδειξε στην κάμερα του STAR όλες τις αποδείξεις των μεταναστών που έκοψε για να τους μεταφέρει στους Ευζώνους καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον οδηγό του πρώτου πούλμαν.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες με κάποιους να κάνουν πλιάτσικο στις βάρκες των μεταναστών παίρνοντας τις μηχανές τους. 'Oμως αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων στα νησιά έδωσαν ακόμη και από το υστέρημά τους για να φροντίσουν αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top