Δίωξη σε στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για ζημία 4,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Κράτησαν τους μισθούς τους σε επίπεδα προ κρίσης

​Τους μισθούς τους σε επίπεδα προ οικονομικής κρίσης διατήρησαν στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μη εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές.

Αυτό διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου η οποία άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθυντών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Κατά τη δικαστική έρευνα, που διενήργησε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Ιωάννης Σέβης προέκυψε ότι είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου οι διατάξεις των μνημονιακών νόμων του 2010 και του 2012 για περικοπές στους μισθούς, είτε δεν εφαρμόστηκαν σωστά με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο δημόσιο της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top