Συνελήφθη 36χρονος ειδικευόμενος χειρουργός επειδή ζήτησε φακελάκι από ηλικιωμένη

Απαίτησε το ποσό των 300 ευρώ στο πλαίσιο κατ΄οίκον επισκέψεων που πραγματοποίησε

Συνελήφθη 36χρονος ειδικευόμενος χειρουργός επειδή ζήτησε φακελάκι από ηλικιωμένη

Για φακελάκι συνελήφθη ένας 36χρονος ειδικευόμενος χειρουργός Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα έκανε καταγγελία, στην οποία ανέφερε πως στις 31 Mαϊου είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, την είχε εξετάσει ο συλληφθείς ιατρός, συστήνοντας της συντηρητική θεραπεία και της είχε προτείνει να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός που είναι υπήκοος του Κονγκό, κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.

Στη συνέχεια κανονίστηκε προγραμματισμένη συνάντηση στις 5 Ιουνίου, στο σπίτι ��ης 87χρονης ασθενούς, όπου και η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Εις βάρος του 36χρονου ειδικευόμενου χειρουργού, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε χθες Σάββατο, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top