Στέλνουν γιατρό στην Τήλο μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου

Πρόκειται για προσωρινή λύση

​Γιατρό από τη Ρόδο, στέλνουν στην Τήλο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, στην οποία κατέφυγε το Υπουργείο Υγείας.

Με ανακοίνωσή του το αρμόδιο Υπουργείο διευκρινίζει ότι από αύριο στο Ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντης, ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο από τον Έμπωνα της Ρόδου.

Όπως σας ενημέρωσε το star.gr, την Πέμπτη επικράτησε πανικός στο νησί, καθώς λόγω του ότι δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιπλέον, η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά - Αλειφέρη, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί έμεινε χωρίς γιατρό.

Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top