Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής- ΑΝΟΙΧΤΟ το θέμα της αλλαγής της δικαστικής αίθουσας

Τι δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ.Κώστας Παπαδάκης

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής- ΑΝΟΙΧΤΟ το θέμα της αλλαγής της δικαστικής αίθουσας
Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα συνεχιστεί για τέταρτη μέρα, την Παρασκευή 15 Μαΐου. Σε εκκρεμότητα μένει το αν θα αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλ��ύ στο Εφετείο.
«Η δίκη μπήκε σήμερα σε ένα από τα πιο ουσιαστικά ζητήματά της, με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής όλων των συνηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, εναντίον όλων των κατηγορουμένων. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή καθώς εάν η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, για όσους κατηγορούνται μόνο με το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, γίνει δεκτή, επιτρέπει στην πολιτική αγωγή να έχει λόγο για το σύνολο της δίκης και για το σύνολο των αδικημάτων των κατηγορουμένων κι όχι μόνο για τα εκτελεστικά όργανα. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της διαδικασίας» είπε ο κ. Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόσθεσε:
«Όσον αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς της αίθουσας, το πινγκ πονγκ συνεχίζεται. Το μπαλάκι βρίσκεται ανάμεσα στον Υπουργό, την Πρόεδρο του Δικαστηρίου και τη Διοίκηση του Εφετείου. Οι εξετάσεις πλησιάζουν, η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται, η περιοχή έχει τα προβλήματα ασφάλειας που γνωρίζετε και η αίθουσα την ανεπάρκεια και τη μη πλήρωση των όρων δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών είναι ελεύθερη για τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, η καινούρια αίθουσα που υπόσχεται ο υπουργός δεν υπάρχει ούτε στα σχέδια […]».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top