Ιερέας σκότωσε τον ανάπηρο αδελφό του μ’ ένα κλαδί ελιάς!

Μετά από 9 χρόνια ηθική δικαίωση για την οικογένεια

Ιερέας σκότωσε τον ανάπηρο αδελφό του μ’ ένα κλαδί ελιάς!

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων, τον ιερέα από την Άρτα, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια είχε δολοφονήσει τον ίδιο του, τον αδελφό του!

Ο ιερέας είχε αθωωθεί πριν μερικά χρόνια και πάλι από το Μικτό Ορκωτό, στο οποίο όμως επέστρεψε η υπόθεση, μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Ο κατηγορούμενος παπάς, στην απολογία του υποστήριξε, ότι ο αδελφός του έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και στη συνέχεια το θάνατο. Μεταξύ των δύο είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Το θύμα, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τον κυνηγούσε για τον χτυπήσει κι εκείνος έτρεχε για να τον αποφύγει. Όμως το θύμα αντιμετώπιζε πρόβλημα αναπηρίας!

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο τρίτος αδελφός, ο οποίος επανέλαβε ότι είδε τον ιερέα και αδελφό του να χτυπά με ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στο κεφάλι, τον άλλο τους αδελφό. Στο δικαστήριο μάλιστα, είχε μεταφερθεί το ξύλο ελιάς, που αποτέλεσε το φονικό όπλο και εξετάστηκε από τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Το Μικτό Ορκωτό έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ιερέα και επέβαλε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό την καλή του διαγωγή από την μέρα της δολοφονίας και μέχρι τώρα.

Μετά την έκδοση της απόφασης η οικογένεια του θύματος μίλησε για ηθική δικαίωση και κοινωνική αποκατάσταση, ενώ την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Δημήτρης Μπούκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top