ΕΚΠΑ: Ξεκινούν τα ανοικτά μαθήματα μέσω Ίντερνετ

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ακολουθεί τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα

​Στα βήματα των ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βρίσκεται το ΕΚΠΑ, το οποίο ξεκινά αυτόν τον μήνα, τα μαθήματα μέσω Ίντερνετ, ή αλλιώς «massive open online courses».

Το «Ανοικτό Μάθημα» θα αρχίσει να προσφέρεται σταδιακά αυτόν τον μήνα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο, ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του μαθήματος με εμπλουτισμένο πολυμεσικό περιεχόμενο (διαφάνειες, σημειώσεις, βίντεο, podcasts, διαδραστικό περιεχόμενο) και στο εκπαιδευτικό υλικό του.

Συνολικά, θα αναπτυχθούν από αυτό τον μήνα έως τον επόμενο Σεπτέμβριο περίπου 500 ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα.

Η δράση υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από την αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο» («Gunet»), στην οποία συμμετέχουν όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Τα «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στοχεύουν στην ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, που διατίθενται δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στο ευρύ κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα ανοικτά μαθήματα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες http://opencourses.gr/index.xhtml και http://ocw-project.uoa.gr


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top