Καιγόμαστε: έφτασε τους 43,1 βαθμούς το θερμόμετρο! Πού θα δείξει 40 σήμερα

Δροσιά... από Δευτέρα!

Καιγόμαστε: έφτασε τους 43,1 βαθμούς το θερμόμετρο! Πού θα δείξει 40 σήμερα

​Οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού Καλοκαιριού καταγράφηκαν χθες, Σάββατο, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 43,1 βαθμούς Κελσίου! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ζέστη θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ από Δευτέρα έρχεται «κύμα» δροσιάς.

«Κόκκινο» έδειξε ο υδράργυρος στην Παλαιοχώρα Χανίων, όπου και καταγράφηκε το 43,1, ενώ στους 40,2 βαθμούς «σκαρφάλωσε» το θερμόμετρο στον Πλακιά Ρεθύμνου, στους 40,6 στη Σπάρτη, στους 40,4 στην Αρφάρα Μεσσηνίας και στους 40 στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Το πιο δροσερό μέρος ήταν η Κέρκυρα, με 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε τροχιά ζέστης θα παραμείνουμε και σήμερα, με τις θερμοκρασίες να «παίζουν» μεταξύ 39 και 40 βαθμών κυρίως στα κεντρικά και στα νότια (Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος). Παράλληλα, τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Εκτός, όμως, από την θερμοκρασία, υψηλός είναι σήμερα και ο κίνδυνος πυρκαγιών, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει συναγερμό για τις περιοχές Λάρισας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει με «βουτιά» του υδράργυρου από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν αρκετά στο Αιγαίο και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, γύρω 6 και τοπικα 7 μποφόρ, εκτοπίζοντας ζέστη και υγρασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top