Πωλητές σε λαϊκές αγορές διαδηλώνουν βγάζοντας τα… εσώρουχα τους στην φόρα

«Μας πήραν και τα σώβρακα»

Πωλητές σε λαϊκές αγορές διαδηλώνουν βγάζοντας τα… εσώρουχα τους στην φόρα

​Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από σήμερα, Δευτέρα (28-04-14), οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και έκαναν μια πρωτότυπη διαδήλωση μπροστά στη Βουλή. «Μας πήραν και τα σώβρακα» είναι το πρωτότυπο σύνθημα που φωνάζουν καθώς φτάνουν στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή.

laiki1.jpg

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, κρατώντας σακούλες με εσώρουχα, άρχισαν ξαφνικά να τα πετούν και στη συνέχεια να τα ενώνουν μεταξύ τους για να δείξουν όσο πιο παραστατικά μπορούν στην κυβέρνηση ότι έχουν μείνει άφραγκοι!!!

laiki2.jpg
Αντιπ��οσωπεία των πωλητών παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς, σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει».

laiki3.jpg

«Αντιδρούν αυτοί που έχουν βολευτεί στην κατανομή των θέσεων στις λαϊκές και αυτοί υποκινούν την απεργία» δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

Σημείωσε ακόμη, ότι η αλλαγή που θα δει ο καταναλωτής με στόχο το όφελός του είναι ο διαχωρισμός των παραγωγών από τους εμπόρους και τα βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές, ενώ θα υπάρχει και ένα ακόμη κομμάτι με πάγκους που θα αφορά στα βιολογικά προϊόντα.

laiki4.jpg
«Το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ» υποστήριξε, ��πό την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Θέλουν να διαλύσουν τις λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί να γίνουν ευάλωτοι στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν κάνει διάλογο.

Την ίδια ώρα, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας παραγωγών πωλητών λαϊκών προϊόντων, δηλώνοντας ότι την Τρίτη 28-04-14, στις 10:00 το πρωί, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της λαχαναγοράς του Ρέντη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 9 στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ παρέδωσαν στους αρμόδιους σχετικό ψήφισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top