Χριστόδουλος Ξηρός: Τα "χτυπήματα" και η συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις

Ένα από τα βασικότερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη

Χριστόδουλος Ξηρός: Τα "χτυπήματα" και η συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις

Σε αυτό το οπτικό ντοκουμέντο από την κινηματογραφική ληστεία της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στα Πατήσια, η κάμερα του STAR, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από δύο μέλη της οικογένειας Ξηρού, που με το κλεμμένο αυτοκίνητο που βλέπετε στα πλάνα προσπαθούν πυροβολώντας να διαφύγουν με λεία 200 χιλιάδες ευρώ.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, το μεγαλύτερο από τα 10 παιδιά της οικογένειας ενός ιερέα, ήταν από τα πλέον ενεργά μέλη της λεγόμενης δεύτερης γενιάς της οργάνωσης και από τους σκληρότερους εκτελεστές με το 45άρι.

Ήταν παρόν σε 8 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας είχε ενεργό συμμετοχή σε 8 δολοφονίες που συγκλόνισαν τη χώρα. Τα θύματα του ήταν επιχειρηματίες, διπλωμάτες, εκδότες, αστυνομικοί αλλά και τυχαίοι αθώοι πολίτες όπως ο νεαρός φοιτητής Αθανάσιος Αξαρλιάν, που έπεσε νεκρός λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, όταν εξερράγη δίπλα του η ρουκέτα που είχε ως στόχο τον τότε υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Από τις πιο ηχηρές δολοφονίες ήταν αυτές του εκδότη Νίκου Μομφεράτου, του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν και του βιομήχανου Δημήτρη Αγγελόπουλου.

Τον θεωρούσαν εξπέρ στις ρουκέτες

Για τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν από τους βασικούς κατασκευαστές των αυτοσχέδιων βομβών αλλά και των παγιδευμένων αυτοκινήτων με ρουκέτες και εκρηκτικά που χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ήταν από τους βασικούς υπόπτους για την επίθεση με ρουκέτα και χειροβομβίδα κατά λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός ενώ άλλοι 7 τραυματίστηκαν.

Ο Χριστόδουλο�� Ξηρός σύμφωνα με την αστυνομία ήταν στην ομάδα των τρομοκρατών που είχε αρπάξει βαρύ οπλισμό και δεκάδες αντιαρματικές ρουκέτες από το στρατόπεδο στο Σικούριο της Λάρισας.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top