«Χοντραίνουν» τα πράγματα: Στο ��ειθαρχικό Συμβούλιο ο Θ. Πελεγρίνης

Τι απαντά ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ-Χάνεται το εξάμηνο

Πρώτη ανάρτηση: 02/12/2013 19:43

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη. Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους, διαμηνύει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, «ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους 7 Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου».

«Γι' αυτό», τονίζει, «παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

Τελεσίγραφο στους διοικητικούς του ΕΚΠΑ

Επίσης το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ εάν αυτοί δεν επιστρέψουν αύριο το πρωί στις δουλειές τους.

«Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.

«Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Θ. Πελεγρίνης: Υψηλή τιμή η παραπομπή μου στο Πειθαρχικό

Για υψηλή τιμή κάνει λόγο ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θ. Πελεγρίνης, αναφερόμενος στην παραπομπή του, από τον υπουργό Παιδείας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, τονίζοντας ότι αυτό επιδίωκαν κύκλοι που ήθελαν τη διάλυση του πανεπιστημίου.

Ο κ. Πελεγρίνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έμαθε την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από δημοσιογραφικές πηγές και τονίζει ότι αδυνατεί να το πιστέψει.

«Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης, την παραπομπή του αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της» καταλήγει ο κ. Πελεγρίνης.

Χάνεται το εξάμηνο-Νέες απεργίες σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Πατρών

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ, οι οποίοι συνεδρίασαν εκ νέου σήμερα το πρωί.

Το αποτέλεσμα της απόφασης ήταν οριακά θετικό υπέρ της συνέχισης των απεργιών, καθώς «υπέρ» ψήφισαν 168 άτομα, ενώ «κατά» 128. Επίσης 68 υπάλληλοι ψήφισαν να γίνει διάλογος με γραπτές εγγυήσεις.

Στάσεις εργασίας στο ΑΠΘ

Με στάσεις εργασίας εκτός από το ΕΜΠ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπ��στημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφάσισαν τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

Απεργία και στην Πάτρα

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη πήραν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιούν από το πρωί και κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους. Μαθήματα βέβαια στο ίδρυμα γίνονται κανονικά, ωστόσο έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές του λειτουργίες.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η συνέλευση που είχαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οποία εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλωσαν ότι κατά την χθεσ��νή συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους.

Όπως είπαν, ο υπουργός τους δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση. Όπως είπαν στην συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του υπουργείου Παιδείας, δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες εγγυήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top