ΟΛΜΕ: αντιδρά στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο!

Τι έγινε στην συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Παιδείας

​Μετά από τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την συνάντηση δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση του υπουργείου ��α προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

«Ζητούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσουμε την τροπολογία και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, 100 επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο, περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, απομένουν δε 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, λύθηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) μέσω του ΕΣΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top