Παραλύει ο τομέας της Υγείας: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν 8 νοσοκομεία!

Θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Παραλύει από αύριο Παρασκευή ο τομέας της Υγείας καθώς σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και στις 12 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην στάση εργασίας της Παρασκευής θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν και οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου.

Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες «κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις-αποφάσεις και ενέργειες σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top