Ξεπέρασαν τα 250.000 tweets για την Χρυσή Αυγή σε 173 ημέρες!

Χαμός και εκτός Ελλάδας στο twitter μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πάνω από 250.000 tweets ανέβηκαν τις τελευταίες 173 ημέρες στο twitter και αναφερόντουσαν σε θέματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και εξέφραζαν θέσεις υπέρ ή κατά του κόμματος!

Ο αριθμός των tweets πολλαπλασιάστηκε μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κι ��φτασε τα 35.000 μόνο την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποτυπώνει και στατιστικά το ενεργό ενδιαφέρον και των Ελλήνων για την άνοδο του νεοναζισμού.

Το θέμα της ανόδου του νεοναζισμού, προφανώς, δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες χρήστες των social media. Ενδεικτικό είναι ότι, εντός μόνο 32 ημερών, ανταλλάχθηκαν - παγκοσμίως - περισσότερα από 1 εκατ. μηνύματα μεταξύ 857.000 χρηστών του Twitter, σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν ανά την υφήλιο περίπου 1000 ομάδες, που διεξάγουν σταθερά συζητήσεις για θέματα του είδους. Στην Ελλάδα, περίπου 4600 ομάδες ασχολήθηκαν με το ζήτημα της ακροδεξιάς έστω μία φορά, αλλά μόνο 59 είχαν συνέχεια στις συζητήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top