Καταδικάστηκε ο Α. Βγενόπουλος για την υπόθεση Σηφουνάκη

Θα πληρώσει 150.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση

Για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του πρώην υπουργού, Ν. Σηφουνάκη, καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας, Α. Βγενόπουλος.

Η υπόθεση αφορά παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου σε τηλεοπτικές εκπομπές για το έργο του πρώην υπουργού. Όπως αποδείχτηκε οι δηλώσεις ήταν ψευδείς.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου το 2009, μέσω εκπομπής του ΣΚΑΪ, ότι είχε κάνει επανειλημμένες οχλήσεις προς τον κ. Σηφουνάκη, τότε υπουργό Αιγαίου, για την τύχη της δωρεάς των 50 εκατ. δραχμών, χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Ο κ. Σηφουνάκης σε σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ αφήνει αιχμές ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην Κύπρο.

«Οι δικαστικές έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα για τον κ. Βγενόπουλο, τη MIG και τη Λαϊκή Τράπεζα (πρώην Marfin Popular Bank) θα ξεκαθαρίσουν ευθύνες και υπαιτίους της χρεοκοπίας της Μεγαλονήσου», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του κ. Σηφουνάκη

«Πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια – τον Μάιο του 2010 - για πρώτη φορά στην τριακονταετή πολιτική μου διαδρομή αναγκάστηκα να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, για όσα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε σε βάρος μου σε τηλεοπτικές εκπομπές (Φάκελοι και Ζούγκλα τον Απρίλιο του 2010) ως τιμητής της πολιτικής ζωής της χώρας.

Είχα επισημάνει δημόσια υπαρκτά θέματα σχετικά με την εξαγορά του ΟΤΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε δημόσια ψεύδη ως γεγονότα, συκοφαντώντας με για δήθεν κατάχρηση δωρεάς της Marfin προς το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου. Είχα τότε δηλώσει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 1830/2013 απόφασή του, έκρινε ότι ο κ. Βγενόπουλος διέπραξε σε βάρος μου συκοφαντική δυσφήμιση και τον καταδίκασε σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 150.000 ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί στις τρεις συνεχόμενες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον τέως βουλευτή Δ. Τσιρώνη.

Οι δικαστικές έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα για τον κ. Βγενόπουλο, τη MIG και τη Λαϊκή Τράπεζα (πρώην Marfin Popular Bank) θα ξεκαθαρίσουν ευθύνες και υπαιτίους της χρεοκοπίας της Μεγαλονήσου. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου κ.κ. Ν. Κωνσταντόπουλο και Α. Καραχάλιο για τη νομική υποστήριξη, εκπροσώπηση και αρωγή όλα αυτά τα χρόνια».

Από το Γραφείο Τύπου της MIG εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Σηφουνάκης εξέδωσε σήμερα μια παραπλανητική ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι “κέρδισε τη δίκη κατά Βγενόπουλου” […] Οι πρωτόδικες αποφάσεις θα κριθούν από το Εφετείο και μέχρι να τελεσιδικήσουν, οι «πανηγυρισμοί» από οποιονδήποτε διάδικο στερούνται και ουσίας και σοβαρότητος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top