Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Αργά το βράδυ ή την Παρασκευή η απόφαση των δικαστών

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα της ΕΡΤ.

��ιεξοδική συζήτηση επί δυο ώρες με βροχή ερωτήσεων, κυρίως προς τους εκπροσώπους του δημοσίου, διεξήχθη σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ που ασχολήθηκε με το ζήτημα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πέντε δικαστές υπέβαλαν σειρά ερωτημάτων που αφορούν τόσο τη διοργάνωση του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, την υλοποίηση της προσωρινής διαταγής που διατάσσει να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες, το σχέδιο της διοίκησης, αλλά και το χρονικό οργανόγραμμα για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ η πιο χαρακτηριστική απάντηση του δημοσίου στο ερώτημα αν έχει υλοποιηθεί η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ ήταν πως «ναι, αφού το 'μαύρο' αντικαταστάθηκε από χρωματιστές μπάρες».

Οι εκπρόσωποι του δημοσίου φέρονται να παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση του σχεδίου, ενώ ρωτήθηκαν επισταμένα πως θα γίνουν οι προσλήψεις του προσωπικού και φέρονται σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ να απάντησαν ότι μπορεί και εκτός της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερη έμφαση φέρεται να δόθηκε στο θέμα της δημοπράτησης των ψηφιακών συχνοτήτων και στην καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι με δεδομένο ότι η κατάληξη του διαγωνισμού είχε προσδιοριστεί για τις 17 Ιουνίου η ΕΡΤ δεν μπόρεσε να λάβει μέρος γιατί δεν υπήρχε πλέον ως επιχείρηση, άρα με βάση το κοινοτικό δίκαιο δεν μπορούσε να συμμετάσχει.

Το σωματείο των εργαζομένων δηλαδή ισχυρίζεται ότι η ψηφιακή εποχή ουσιαστικά εκχωρείται σε ιδιωτικό μονοπώλιο και η νέα ΕΡΤ δεν θα μπορεί να έχει ψηφιακούς αναμεταδότες ανά τη χώρα ώστε να εκπέμπει σήμα σε ακριτικές περιοχές. Για να το πράξει αυτό ισχυρίζονται πως θα πρέπει πλέον να πληρώνει.

Οι δικαστές βρίσκονται σε διάσκεψη και παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή τη στιγμή αν θα προλάβουν να εκδώσουν την απόφασή τους απόψε το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top