Η Ελληνίδα της ΝASA… στα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην έρευνα του διαστήματος!

Η Χρ. Κουβελιώτου εξελλέγη μέλος του ανώτερου επιστημονικού φορέα των ΗΠΑ

Η Ελληνίδα της ΝASA… στα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην έρευνα του διαστήματος!
​Η Ελληνίδα αστροφυσικός, Χρύσα Κουβελιώτου, που εργάζεται στη NASA εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, του ανώτερου επιστημονικού φορέα των ΗΠΑ και θεωρείται ένα από τα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς στο πεδίο έρευνας του διαστήματος, σύμφωνα με το "Time"!
Μάλιστα, τη χρονιά που πέρασε αναδείχθηκε ως η σημαντικότερη αστροφυσικός παγκοσμίως.
«Μελετάω φωτόνια, το φώς που έρχεται από τα άστρα, διαφορετικής ποιότητας και μεγάλης ενέργειας» λέει χαρακτηριστικά η ίδια.
Η κ. Κουβελιώτου έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το έργο της και είναι η ανώ��ερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.
Άρχισε να εργάζεται στη NASA το 2000, έπειτα από χρόνια θητείας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, η ίδια αποκαλύπτει τη νέα της έρευνα: «Έχω επιφορτιστεί να φτιάξω το καινούριο στρατηγικό πλάνο του τμήματος αστροφυσικής της NASA με μία ομάδα 18 ατόμων και αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη που με επέλεξαν, γιατί μ’αυτόν τον τρόπο αναγνωρίστηκε η δουλειά μου».
Έχει δεχτεί διάφορα βραβεία για το έργο της, όπως το «Βραβείο Ρόσι» (2003) και το «Βραβείο Ντεκάρτ» (2004), ενώ το 2012 τιμήθηκε με το «Βραβείο Αστροφυσικής Ντάνι Χάινεμαν» (το απονέμουν από κοινού το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής και η Αμερικανική Αστρονομική Εταιρία), καθώς και το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας της NASA.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top