«Συμφωνία Υγείας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Στενή συνεργασία των δύο χωρών

Επιτυχής η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας στην Ελλάδα στα πλαίσια στενής συνεργασίας των δύο χωρών. Στις 10:30 π.μ. συν��ντήθηκε ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου με τον ομόλογό του Υπουργό Α. Λυκουρέντζο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στα πλαίσια της συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα το 2005 για τη συνεργασία του τομέα Υγείας των δύο χωρών. Στην ίδια συνάντηση ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Δρ. Πάνος Ευσταθίου παρουσίασε λεπτομερώς τις δραστηριότητες του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στη διαχείριση κρίσεων σε περιπτώσεις καταστροφών καθώς και η εκπαίδευση των νοσοκομείων.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζον��αι με τον τομέα Υγείας.

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στα πλαίσια της συνεργασίας του εν λόγω νοσοκομείου και του αντίστοιχου νοσοκομείου παίδων της Άγκυρας για παιδοογκολογικά θέματα με την υποστήριξη της πρέσβειρας της UNESCO κα. Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top