Έρχονται στην Ελλάδα από Κύπρο τα κατηγορητήρια για Α. Βγενόπουλο και Ευ. Μπαλούτα

Για τα κυπριακά αξιόγραφα, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ

Σε δικαστικές περιπέτειες βάζει η υπόθεση των αξιογράφων στην Κύπρο και τραπεζίτες στην Ελλάδα.

Τα πρώτα κατηγορητήρια για δυο διαφορετικές ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις στρέφονται, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ, κατά του τέως εκτελεστικού προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου, Ευθύμιου Μπουλούτα.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, δήλωσε ότι τα κατηγορητήρια θα αποσταλού�� στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, το οποίο θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιδοθούν στους κυρίους Βγενόπουλο και Μπουλούτα.

Κατηγορητήρια εκδόθηκαν και για επτά Κύπριους, μεταξύ τους και ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, καθώς και ένα νομικό πρόσωπο, τον Όμιλο Λαϊκής.

Οι ενάγοντες είναι δυο από τους 60 χιλιάδες καταθέτες, που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες για το συνολικό ποσό του 1,8 δισ. ευρώ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι ό��οι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά, ή σε συνεργασία μεταξύ τους, κατά ή περί τον Απρίλιο του 2010 στη Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο, «συνωμότησαν και /ή συμφώνησαν μεταξύ τους με απάτη και/ή με δόλιο τρόπο ή μέσα και με ειδικό σχεδιασμό απόκρυψης ή παραπλάνησης και με δόλια τεχνάσματα να προωθήσουν τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να καταδολιεύσουν το κοινό γενικά, περιλαμβανομένων και των παραπονούμενων».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι «τα αξιόγραφα θα απέφεραν υψηλές αποδόσεις, ενώ στην πραγματικότητα γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top