Στους -17 ο υδράργυρος στη Φλώρινα- Που υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει

Στους -17 ο υδράργυρος στη Φλώρινα- Που υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Βαρυχειμωνιά «έπεσε» στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στους -17 έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα στους -16 στην Πτολεμαΐδα και στους -13 στην Καστοριά. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Κεντρική Μακεδονία με τη θερμοκρασία στις Σέρρες στους -3.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί προκλήθηκαν προβλήματα λόγω του παγετού στην Περιφερειακή οδό. Στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, τρία ΙΧ ντελαπάρισαν. Από τα τροχαία υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Για αρκετή ώρα τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας. Στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων προς τα χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας και εντός των οικισμών που βρίσκονται σ��ον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Στο νομό Κοζάνης ισχύει το ίδιο για τα τελευταία 12 χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου. Απαραίτητες είναι επίσης οι αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.) και Καστανερής - Λειβαδιών (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα:

Νεφώσεις, πυκνότερες στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας με λίγες βροχές το πρωί κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 10 στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, από -2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 11 στο Βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα ισχυροί, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες αραιές νεφώσεις, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετό κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top