Ασταμάτητος ο Σαρλ Λεκλέρκ: Πρώτος στο Grand Prix της Αυστραλίας

Εγκατέλειψε ο πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν

Σαρλ Λεκλέρκ

Ασταμάτητος ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος-και- στο Grand Prix της Αυστραλίας, κατακτώντας την πρώτη θέση στο στο «Albert Park», μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεθ, ενώ στο βάθρο βρέθηκε και ο Τζορτζ Ράσελ, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον. 
 
Ήταν η δέυτερη νίκη στη σεζόν για τον Μονεγάσκο, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε σε μία ακόμα εγκατάλειψη.
 
«Είμαστε μόλις στον τρίτο αγώνα και το να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, αλλά το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό και αξιόπιστο. Προς το παρόν ήμασταν πάντα εκεί, συνεχίζοντας έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και αυτό με κάνει να χαμογελάω μετά τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια. Σήμερα αυτή η Ferrari ήταν ένα θηρίο». Ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη μεγάλη του νίκη στη Μελβούρνης, έχοντας σφραγίσει την τέταρτη νίκη στην καριέρα του. 

«Είναι ο πρώτος αγώνας στον οποίο ελέγξαμε το πλεονέκτημα  στον αγωνιστικό ρυθμό που ήμασταν εξαιρετικά δυνατοί, τα ελαστικά άντεξαν πολύ καλά και τα καταφέραμε», πρόσθεσε, δείχνοντας πάντως λίγο έκπληκτος από την ανωτερότητα απέναντι στον Φερστάπεν: 

 

«Ειλικρινά, λίγο ναι είμαι έκπληκτος, πιστεύαμε ότι η Red Bull στον αγώνα θα ήταν πολύ κοντά, αλλά το αυτοκίνητό μας σήμερα ήταν ένα θηρίο. Έκανα ό,τι ήθελα, τα ελαστικά ήταν άψογα, η στρατηγική ήταν λίγο ατυχής με την κυκλοφορία του  αυτοκινήτου ασφαλείας. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top