Ο Αντώνης Συκάρης ανεβαίνει στο πιο φονικό βουνό του κόσμου

Aκούστε τι είπε στο podcast «Πέρα από τα όρια» του pod.gr

Αντώνης Συκάρης

Μ΄ ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα τελειώνει το 2020 για τον έμπειρο και καταξιωμένο ορειβάτη Αντώνη Συκάρη. Στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκινάει μια παράτολμη αποστολή: να ανέβει το πιο φονικό βουνό του κόσμου, το όρος Κ2 στο Πακιστάν και να κατακτήσει την κορυφή του, στα 8.611 μέτρα. Και είναι ο πρώτος ορειβάτης στον κόσμο που τολμά τέτοια αποστολή αυτή την εποχή του χρόνου.

Λογοθέτης: Τρέχοντας 100 χλμ σε έναν διάδρομο γυμναστικής για τον Αρκτούρο

Ο 58χρονος ορειβάτης μιλάει στην Λέτα Γκαρέτσου στο podcast «Πέρα από τα όρια» για την 30χρονη ορειβατική του εμπειρία, που συνολικά περιλαμβάνει 588 αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Αντώνης Συκάρης εξομολογείται:

* Τι σκέφτεται και τι νιώθει λίγο πριν ανέβει στο φονικό Κ2, που από τη μία σε περιμένει ο θρίαμβος και από την άλλη ο όλεθρος

* Γιατί από μικρό παιδί τα απόκοσμα βουνά τον τραβούσαν σαν μαγνήτης και ποια είναι η σχέση του με τη φύση.

* Σε ποιον αφιερώνει την κάθε κορυφή που κατακτά, και ποια όνειρα και επιθυμίες του ανακάλυψε μέσα στις απαιτήσεις της αναρρίχησης και την ορειβασίας.

* Πώς ήταν η μέρα που έφτασε νικητής στην κορυφή του Έβερεστ και πώς πέρασε τη νύχτα που βρέθηκε κρεμασμένος σε μια πλαγιά των Άλπεων.

* Τι σημαίνει, τελικά, η έλξη να προσπερνάς τα όριά σου και να ρισκάρεις να βρεθείς τετ α τετ με τον θάνατο.

«Ιστορίες Κυριακής» με τον Στέλιο Παρλιάρο

Άκου το επεισόδιο εδώ:

Μ΄ ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα τελειώνει το 2020 για τον έμπειρο και καταξιωμένο ορειβάτη Αντώνη Συκάρη. Στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκινάει μια παράτολμη αποστολή: να ανέβει το πιο φονικό βουνό του κόσμου, το όρος Κ2 στο Πακιστάν και να κατακτήσει την κορυφή του, στα 8.611 μέτρα. Και είναι ο πρώτος ορειβάτης στον κόσμο που τολμά τέτοια αποστολή αυτή την εποχή του χρόνου. Ο 58χρονος ορειβάτης μιλάει στην Λέτα Γκαρέτσου στο podcast «Πέρα από τα όρια» για την 30χρονη ορειβατική του εμπειρία, που συνολικά περιλαμβάνει 588 αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Αντώνης Συκάρης εξομολογείται: * Τι σκέφτεται και τι νιώθει λίγο πριν ανέβει στο φονικό Κ2, που από τη μία σε περιμένει ο θρίαμβος και από την άλλη ο όλεθρος * Γιατί από μικρό παιδί τα απόκοσμα βουνά τον τραβούσαν σαν μαγνήτης και ποια είναι η σχέση του με τη φύση. * Σε ποιον αφιερώνει την κάθε κορυφή που κατακτά, και ποια όνειρα και επιθυμίες του ανακάλυψε μέσα στις απαιτήσεις της αναρρίχησης και την ορειβασίας. * Πώς ήταν η μέρα που έφτασε νικητής στην κορυφή του Έβερεστ και πώς πέρασε τη νύχτα που βρέθηκε κρεμασμένος σε μια πλαγιά των Άλπεων. * Τι σημαίνει, τελικά, η έλξη να προσπερνάς τα όριά σου και να ρισκάρεις να βρεθείς τετ α τετ με τον θάνατο.

Μάρκος Σπυρόπουλος: Διασχίζοντας τον Ατλαντικό μ’ ένα σκαφάκι 6,5 μέτρων!

Άκου το επεισόδιο εδώ:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top