Ο Σάμαρης δίπλα στη δασκάλα που «ξύπνησε» από κώμα

Το συγκινητικό εξώφυλλο της πορτογαλικής εφημερίδας Record

Ανδρέας Σάμαρης

Η πορτογαλική εφημερίδα Record κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου με τον Ανδρέα Σάμαρη στο εξώφυλλό της.  Δίπλα στον  Έλληνα μέσο είχε τοποθετηθεί μια μικρότερη φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε μια γυναίκα ν' αγκαλιάζει το άγαλμα του ανυπέρβλητου Εουσέμπιο που κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του «Λουζ». Απεικόνιζε την Ιζαμπέλ Γκόμες, επί χρόνια φίλαθλο των «αετών», η οποία κουβαλούσε μια ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία που κατέληξε να γίνει δισέλιδο αφιέρωμα στο σαλόνι της εφημερίδας.

Γνωστός ποδοσφαιριστής ξύπνησε από κώμα ύστερα από 2,5 χρόνια

Είχε προηγηθεί μια ανάρτηση στον λογαριασμό της Μπενφίκα στο twitter με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε μέσω βιντεοκλήσης ο Ανδρέας Σάμαρης μαζί της.

Η Γκόμες, μια γυναίκα που αναλάμβανε μέχρι προσφάτως μια σπουδαία αποστολή έχοντας υπό την επίβλεψή της παιδιά με σύνδρομο Down, ζούσε μια φυσιολογική ζωή ως τη στιγμή που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Από τότε και για κάμποσο διάστημα είχε πέσει σε κώμα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον γύρω της. Οι γιατροί δεν της έδιναν πολλές πιθανότητες επαναφοράς, αλλά μια ημέρα 'ξύπνησε' αναπάντεχα και η πρώτη λέξη που είπε, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ήταν Σαμάρης - όπως τον προφέρουν οι Πορτογάλοι.

Η Γκόμες αυτήν την περίοδο αναρρώνει από τη μεγάλη και σκληρή περιπέτειά της. Παλεύει να βρει τις ισορροπίες της, ν' ανακτήσει την καθημερινότητα που είχε συνηθίσει, χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή τρίτων για την εκπλήρωση βασικών αναγκών. Δυστυχώς, διαβάσαμε ότι δεν πρόκειται να δουλέψει ξανά με τα παιδιά που φρόντιζε.

Η επικοινωνία της με τον Ανδρέα Σάμαρη ήταν η έκπληξη που της επιφύλασσε η Μπενφίκα για να την ενισχύσει ψυχολογικά σε μια χρονική περίοδο που εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό δεν είναι εύκολη για κανέναν εξ ημών. Πόσο μάλλον για την ίδια. Η ολιγόλεπτη συνομιλία των δυο τους είχε ευεργετικές συνέπειες γι' αμφότερους. «Για μένα είναι μια υπερηφάνεια. Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά. Κάτι τέτοιο δεν μου συνέβη ποτέ στη ζωή μου, είμαι πολύ ευγνώμων», έλεγε ο διεθνής Έλληνας άσος, τη στιγμή που από την άλλη άκρη της γραμμής η Ιζαμπέλ Γκόμες του περιέγραφε πως ενόσω η τηλεόραση μετέδιδε ένα παιχνίδι της Μπενφίκα φώναξε ξαφνικά «κοιτάξτε ο Σάμαρης».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top