Νίκος Γκάλης: «Ντρέπομαι για το ΟΑΚΑ» – Τι λέει για Σπανούλη, Διαμαντίδη, Αντετοκούνμπο

«Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ ακόμη και σήμερα!»

Νίκος Γκάλης: «Ντρέπομαι για το ΟΑΚΑ» – Τι λέει για Σπανούλη, Διαμαντίδη, Αντετοκούνμπο

«Ντρέπομαι και λυπάμαι για τη στάση τους. Περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση. Τίποτε άλλο».

Με αυτή τη φράση εκδηλώνει ο Νίκος Γκάλης την απογοήτευση και το θυμό του για όσους αντέδρασαν στο να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, «δεν είμαι ψυχραμένος με κανέναν Βασιλακόπουλο. Δεν έχω τίποτε προσωπικό μαζί του. Βλέπω, όμως, το παράδειγμα του Σπύρου Γιαννιώτη, όπου η ίδια η Ομοσπονδία της κολύμβησης πρότεινε να δοθεί το όνομά του στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Τι σου λέει αυτό; Πολύ καλά έκαναν και μπράβο τους. Αυτό περιμένει ο αθλητής».

Ο ζωντανός-θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ απαντά και το γιατί δεν εμφανίστηκε τη γιορτή για την επέτειο του Ευρωμπάσκετ 1987, λέγοντας πως «έβαλαν τον μάνατζερ της Εθνικής ομάδας να μου στείλει ένα γραπτό μήνυμα. Δεν φταίει βέβαια ο άνθρωπος».

Μιλώντας για το 1987 και τον θρίαμβο της Εθνικής, είπε: «Αυτό που πετύχαμε το 1987 ήταν ένα απίστευτο μπαμ. Φτιάχτηκε μια ολόκληρη πυραμίδα, η οποία περιέργως ξεκίνησε από την κορυφή. Μετά απέκτησε σιγά σιγά το δέντρο κλαδιά. Γέμισε η χώρα μπασκέτες. Ακόμα και αν φέραμε μόνο 100 παιδιά στον αθλητισμό, θα ήταν τεράστιο κέρδος».

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε και για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Είπε ότι με είχε πόστερ στο δωμάτιό του. Τον τιμά αυτό. Είναι σπουδαίος παίκτης και προσγειωμένο παιδί» είπε για τον σούπερσταρ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για τον 3D: «Έπιασε τόπο η δική μας σπορά και αυτό που αφήσαμε πίσω μας με την επιτυχία του ’87. Ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και τα άλλα παιδιά πήραν στα χέρια τους τη σκυτάλη και βγάζουν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη».

Αναφερόμενος στον νέο σταρ του ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Νίκος Γκάλης τονίζει πως ξεχειλίζει από ταλέντο και τον συμβουλεύει να είναι «σοβαρός και ταπεινός».

Στην ερώτηση «πόσα χρόνια θα έπαιζες ακόμη αν δεν σου έκοβαν τότε το μπάσκετ;», απαντά: «Ξέρεις, οι αθλητές είμαστε παιδιά. Εγώ νιώθω ακόμα παιδί. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω και σήμερα. Το ίδιο θα πιστεύω και όταν θα είμαι 100 χρονών!».

Τέλος, για το τι χρε��άζεται για να γίνει κανείς «Γκάλης», απαντά: «Με ταλέντο, κουράγιο και αγάπη. Όποιος δεν έχει αυτά τα προσόντα, ας μη κοιτάξει ψηλά. Καλύτερα να έχει τον αθλητισμό ως χόμπι. Μόνο αν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, έχεις ελπίδες να γίνεις πρωταθλητής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top