BOMBA! Σκάνδαλο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο- ΝΤΟΠΕ 31 αθλητές

Δείτε τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ

BOMBA! Σκάνδαλο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο- ΝΤΟΠΕ 31 αθλητές
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει, πλέον, η υπόθεση με την χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν το 2008 στο Πεκίνο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης σε δείγματα αθλητών, αποκαλύφθηκε ότι σε 31 περιπτώσεις υπήρξε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ειδικότερα, πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες που συμμετείχαν σε έξι αθλήματα, ενώ οι επανέλεγχοι επικεντρώθηκαν σε αθλητές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA). 31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι ��θλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

Διαβάστε επίσης:




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top