Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο-Στο ''κόκκινο'' η αγωνία για το Grexit!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η συνάντηση της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους των FIFA / UEFA για το θέμα του Grexit ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, αποχώρησε από το Γουδή χωρίς να κάνει κάποια δήλωση και κατευθύνθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου να συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντονή.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης λίγα λεπτά πριν συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, φέρεται να είπε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ κακή φήμη στην Ευρώπη. Είστε εκτεθειμένοι παντού και με το Koriopolis και με την εγκληματική οργάνωση. Δεν έχετε κάνει τίποτα ούτε στα θέματα βίας. Πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και να συμβαδίσετε με τη FIFA σε ολα τα επίπεδα».

Πάντως, το μήνυμα του Κύπριου παράγοντα προς στους ανθρώπους της ΕΠΟ στην συνεδρίαση, ήταν ότι «πρέπει να βρεθεί λύση, να ξεκινήσει το Κύπελλο με κάθε τρόπο και να αποφύγουμε το Grexit».

Έσπασε τον «πάγο» με χιουμοριστική ατάκα ο Μποροβήλος

Μπο��εί οι ώρες να είναι κρίσιμες, όμως το χιούμορ δεν χάθηκε. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μποροβήλος αναφερόμενος στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει, φέρεται να είπε «Πέντε χρόνια περιμένω να δικαστώ. Αν είχα κάνει κάτι στην γυναίκα μου, μετά από τόσο καιρό θα είχε προλάβει να με χωρίσει, να βρει άλλον και... να κάνει μαζί του και παιδιά»!

Αλλάζει το καταστατικό η ΕΠΟ: "Αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί για αποφυγή GREXIT"

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για την συνάντηση με τους ��κπροσώπους των FIFA / UEFA.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

"Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου 2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να συζητήσει τα θέματα που έχουν προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά από τις επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ της πολιτείας και των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών και ελήφθη η παρακάτω απόφαση:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεσμεύεται πλήρως, στο πλαίσιο της διεθνούς ποδοσφαιρικής οικογένειας, από το περιεχόμενο της επιστολής που η FIFA απέστειλε στον υφυπουργό αθλητισμού στις 05.04.2016 και με την οποία θέτει απολύτως περιοριστικά το πλαίσιο των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως η παγκόσμια ομοσπονδία έχει αποφασίσει.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ είναι έτοιμη να προχωρήσει, σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, για να γίνει μια πλήρης ανασκόπηση του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί, σε σχέση με τον τρόπο που η FIFA ενεργεί σε ανάλογες περιπτώσεις και να εφαρμόσει τις όποιες εισηγήσεις λάβει από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλεί τον Υπουργό, δεχόμενος τις επιταγές της FIFA και της UEFA όπως τούτες περιέχονται μέσα στην επιστολή που οι δύο διεθνείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί έχουν αποστείλει, να προχωρήσει:

α. Στην άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου,

β. Στην έναρξη διαλόγου με της Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς και με την ΕΠΟ για την νομοθετική προστασία της Ρήτρας Ανεξαρτησίας (του αυτοδιοίκητου) της ΕΠΟ, καθώς και την προστασία των ποδοσφαιρικών θεσμών που ισχύουν διεθνώς και που θα πρέπει να διέπουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ώρες τούτες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και κρίνουμε ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η σωφροσύνη και η συναίνεση.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ θα πράξει κάθε τι δυνατό αναλαμβάνοντας το μερίδιο που της αναλογεί από τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA για να αποφύγουμε όλοι τον κίνδυνο «Grexit».

Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξει και η πολιτεία".

Διαβάστε επίσης:


Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για τη αποφυγή του Grexit


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top