Ρουά ματ Κασπάροφ σε Τσίπρα: Πρόσεχε τον Πούτιν θέλ��ι να διαιρέσει την Ευρώπη

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Ρουά ματ Κασπάροφ σε Τσίπρα: Πρόσεχε τον Πούτιν θέλει να διαιρέσει την Ευρώπη

Με αφορμή την ολοκλήρωση του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος «Σκάκι στα Σχολεία», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο υποστήριξε την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (23/06) συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν οι δύο βασικοί φορείς υλοποίησης του προγράμματος: το Kasparov Chess Foundation Europe και ο ιδρυτής του κ. Γκάρι Κασπάροφ, καθώς και η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (www.skakistis.gr) και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος της ‘Ένωσης.

Οι δύο φορείς παρουσίασαν τη φιλοσοφία του προγράμματος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της διετούς έως τώρα πορείας του στα ελληνικά σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από το Kasparov Chess Foundation, σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ενώ βασίζεται στο γεγονός ότι, η εκμάθηση σκακιού σε πρώιμη ηλικία έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει σημαντικά τις γνωστικές και συμπεριφορικές ικανότητες των παιδιών και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, καθώς ενισχύεται η κριτική και στρατηγική σκέψη των παιδιών.

tmp_cover530.jpg

Παράλληλα, τα παιδιά που εξοικειώνονται με τη λογική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δυναμώνουν την αυτοπεποίθησή τους, αναπτύσσουν ευρύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και διδάσκονται την άμιλλα και την ισότητα απέναντι σε ένα στοιχείο που τους ενώνει – το σκάκι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ζητήθηκε από τον κ. Κασπάροφ να σχολιάσει τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής κυβέρνησης, τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πιστεύω πως σε κάθε απόφαση που βλέπουμε σε επίπεδο ατόμου, επιχειρήσεων ή κρατών υπάρχουν τόσο θέματα τακτικής όσο και στρατηγικής… Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα τακτικής στην οικοδόμηση σχέσεων και στην σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών με τον Πούτιν και με το καθεστώς του. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες αρνητικές πτυχές από την δημιουργία τέτοιων σχέσεων. Θεωρώ ότι το στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να… παραμείνει στην Ευρώπη, αυτό βέβαια έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που θέλει ο Πούτιν, διότι προσβλέπει στο να διαιρέσει την Ευρώπη και να καταστρέψει την ενότητα της Ευρώπης».

Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν θέλει να διαιρέσει την Ευρώπη και εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες της Ελλάδας. Ο Πούτιν, όπως κάθε δικτάτορας χρειάζεται να διαιρέσει τον εχθρό του, να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία του. Αυτό κάνει με τις δυσκολίες της Ελλάδας. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα, με δημοκρατία από την αρχαιότητα, έχει κοινό τόπο με τη δικτατορία του Πούτιν».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα...


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top