Ειρήνη Αϊνδιλή: «Μας υποχρέωναν να ζούμε μ’ένα γιαούρτι για να μένουμε αδύνατες στα 11 μας»

Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής μιλά για τη βουλιμική διαταραχή

Ειρήνη Αϊνδιλή: «Μας υποχρέωναν να ζούμε μ’ένα γιαούρτι για να μένουμε αδύνατες στα 11 μας»
Συγκινεί η ιστορία της Ολυμπιονίκη, Ειρήνης Αϊνδιλή , πρωταθλήτριας στη ρυθμική που αποκαλύπτει πως οι σκληρές προπονήσεις και η πειθαρχία στα «πρέπει» του πρωταθλητισμού την οδήγησαν σε σοβαρή διατροφική διαταραχή, ενώ οι γιατροί της έδωσαν μόνο δύο μήνες ζωής!
«Το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί να είσαι πολύ αδύνατη για να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Πρέπει να είσαι 20 κιλά κάτω από το ύψος σου, δηλαδή α�� είσαι 1,70μ., έπρεπε αυστηρά να ζυγίζεις 50 κιλά. Με αποτέλεσμα να μην έχει ο οργανισμός λίπος να κάψει και στις ατελείωτες ώρες προπόνησης , να έχουμε πολλούς τραυματισμούς» παραδέχεται η 29χρονη -σήμερα- πρωταθλήτρια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.
«Ήμασταν όλη μέρα μόνο μ’ ένα γιαούρτι για ολόκληρες εβδομάδες» αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Ειρήνη, ενώ συγκλονίζει ότι όλα αυτά τους επιβάλλονταν από τις προπονήτριες, όταν τα κορίτσια ήταν μόλις 11-12 ετών!!!
Όλα ξεκίνησαν για την Ειρήνη το 1998, όταν εκείνη ήταν 15 ετών, μετά από ένα ατύχημα στον αχίλλειο τένοντα, που δεν της επέτρεπε να προπονηθεί για 4 μήνες. Μάλιστα, ήταν με πατερίτσες και παρευρισκόταν κανονικά στην προπόνηση για να είναι με την ομάδα της, χωρίς βέβαια να αθλείται. Ακόμη και τότε έτρωγε μόνο ένα γιαούρτι. «Δεν αντέχαμε και τρώγαμε κανονικό γεύμα, χωρίς να κάνουμε υπερβολές. Κάποια στιγμή είχα φτάσει 3,5 κιλά πάνω απ’ότι έπρεπε. Δεν έχανα με τίποτα βάρος κι αναγκάστηκα να τρώω ότι θέλω και μετά να τα βγάζω. Έγινα βουλιμική . Έφτασα να κάνω έξι εμετούς τη μέρα για να παραμένω αδύνατη, αφού μας μετρούσαν και τα γραμμάρια πάνω από τέσσερις φορές τη μέρα» παραδέχεται και συγκλονίζει με την ιστορία της και το γολγοθά που πέρασε η Ελληνίδα αθλήτρια.
Δείτε τη συνέντευξη…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top