Ο Μπέος κατέθεσε αγωγή για υλική και ηθική βλάβη κατά της ΕΠΟ και 3 Εφετών!

Θεωρεί παράνομη την καταδίκη του και χωρίς νόμιμη και επαρκή αιτιολογία

Ο Μπέος κατέθεσε αγωγή για υλική και ηθική βλάβη κατά της ΕΠΟ και 3 Εφετών!
Αγωγή κατά της ΕΠΟ και των τριών μελών της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ομοσπονδίας (Αθανάσιο Θέμελη, Γεώργιο Βλάσση και Σταύρο Ανδριανόπουλο) κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος, με την οποία αξιώνει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας του αλλά και για υλική και ηθική βλάβη, έπειτα από την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση το περασμένο κα��οκαίρι.
Ως γνωστόν η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ καταδίκασε τον Αχιλλέα Μπέο επιβάλλοντας του χρηματική ποινή 90.000 Ευρώ, ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
Ο Αχιλλέας Μπέος στην αγωγή του θεωρεί παράνομη την καταδίκη του και χωρίς νόμιμη και επαρκή αιτιολογία τη σχετική απόφαση, το περιεχόμενη της οποίας θεωρεί συκοφαντικό για το πρόσωπο του. Υπογραμμίζει δε ότι οι σχετικές αποφάσεις της ΕΠΟ που τον αφορούν, πάσχουν από αντιφατική, αόριστη και συκοφαντική αιτιολογία και ότι κάνουν αόριστη, ψευδή και συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπο του με σκοπό να τον πλήξουν ως προσωπικότητα και αθλητικό παράγοντα και μάλιστα χωρίς να αναφέρεται ρητώς σε συγκεκριμένα συμβάντα παρά μόνο σε υποκλαπείσες από την ΕΥΠ αόριστες συνομιλίες από τις οποίες δεν συνάγεται διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος.
Επιπλέον, αναφέρει ότι στην καταδικαστική απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά που να στοιχειοθετούν ότι τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Συν τις άλλοις, αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα λειτουργίας της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού θεωρεί ότι οι σχετικές ρυθμίσεις που την αφορούν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και δεν έχουν έγκυρη νομοθετική εξουσιοδότηση.
Παράλληλα, μέσω της αγωγής του υπογραμμίζει ότι στην καταδικαστική απόφαση της ΕΠΟ αναφέρονται «γεγονότα» σαν αληθινά, τα οποία είναι ψευδή, εξυβριστικά και συκοφαντικά και τα οποία έτυχαν τεράστιας δημοσιότητας με τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού και διαδόθηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, έγιναν δε με σκοπό και είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του και να προσβάλουν την προσωπικότητα την τιμή και επαγγελματική, κοινωνική φήμη και υπόστασή του.
Η αγωγή που κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος σε ΕΠΟ και Εφέτες είναι μία ακόμη ενέργεια του με σκοπό την πλήρη δικαίωσή του, χωρίς όμως αυτή να είναι η τελευταία. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει νέα αγωγή, αυτή τη φορά εναντίον όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top