Πεδίο μάχης το γήπεδο της Τούμπας από επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και Ραπίντ Βιέννης

Επτά οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης συνελήφθησαν ως πρωταγωνιστές των εκτρόπων

Πεδίο μάχης το γήπεδο της Τούμπας από επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και Ραπίντ Βιέννης

Πεδίο μάχης έγινε το γήπεδο της Τούμπας μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης. Η αστυνομία επενέβη με τη ρίψη δακρυγόνων κι έτσι ο πρώτος αγώνας του Europa League άρχισε λίγο μετά από την προγραμματισμένη ώρα του.

Επτά οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι πρωτοστάτησαν στα θλιβερά επεισόδια της Τούμπας και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18 έως 31 ετών και στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις. Το μεσημέρι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Ραπίντ Βιέννης μέσω της επίσημης ιστιοσελίδας της καταδίκασε τα επεισόδια της Τούμπας, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» και «καταδικαστέα» τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας της.

«Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας. Μετά την αδικαιολόγητη και καταδικαστέα ρίψη φωτοβολίδων των οπαδών μας προς την πλευρά των γηπεδούχων οπαδών, που βρίσκονταν στη διπλανή κερκίδα, εκατοντάδες Έλληνες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν ανεμπόδιστα προς την κερκίδα της Ραπίντ, όπου επιδόθηκαν με τους οπαδούς μας σε αλληλοεκτόξευση αντικειμένων. Στο σημείο ��υτό, η Ραπίντ καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα γεγονότα, εκφράζοντας επιτακτικά την ευχή ότι οι τραυματίες -Αυστριακοί και Έλληνες- δεν υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ύστερα από αρκετή ώρα, η Αστυνομία κατάφερε να δώσει τέλος σ' αυτό το άσχημο θέαμα. Κι ύστερα από διαβουλεύσεις των υπευθύνων των δύο σωματείων με τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο αγώνας με καθυστέρηση. Ευτυχώς, διότι με δεδομένη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα αυτό δεν εθεωρείτο δεδομένο», ήταν ακριβώς η ανακοίνωση της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top